Pàgines

dimecres, 24 de juny del 2015

21 de juny Xerrada Mn. Lluis Simó

 El passat 21 de juny a la sala d'actes parroquial d'El Serrallo -Parròquia de Sant Pere-, l'Hospitalitat organitzà una tarda de formació dirigida als voluntariat de Lourdes. Mn. Lluís Simó amb gran destresa de paraula i amb aquell tò suau que li caracteritza, ens dirigi a la reflexió envers com i de quina manera hem de realitzar l'acompanyament al pelegrí malalt de Lourdes.


Els trets bàsics de la seva xerrada es basaren en dues dimensions que son inseparables, la dimensió humana i la dimensió espiritual de cadascú de nosaltres.

A la vegada ens parlà de Jesús com a model d'actuació i de les actituds bàsiques i fonamentals que ens poden ajudar en la relació amb els altres i especialment amb les persones  a les que fem acompanyament. Aquestes a mode de titulars serien.

  • La humilitat d'anar a aprendre, a rebre.
  • La comprensió.
  • L'acceptació incondicional.
  • Autenticitat, coherència i treball interior.
Entre i cites i mencions de frases recopilades al llarg de la seva formació i experiència personal en el camp de l'acompanyament,  Mn. Lluís Simó ens feu reflexionar entorn a paraules de Pau VI i del mateix Papa Francesc, així com d'altres autors. 

Finalitzà parlant de la figura de Sant Francesc d'Assís, fent menció al llibre Exili i tendresa d'Eloi Leclerc.

Posteriorment  tastarem les menges que els diferents assistents -una seixantena llarga- aportaren per fer un berenar de germanor.

Falten pocs dies per marxar a Lourdes...




Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada